Hvordan hæver man dejen i ovnen, hvis den ikke er udstyret med specialprogram?
Problem
- Hvordan får man gærdejen til at hæve i ovnen, hvis ovnen ikke har et hæveprogram?
- Ovnens manual beskriver ikke, hvilken indstilling/mulighed der kan bruges til hævning af gærdej.
- Hvordan kan jeg bruge ovnen til hævning af dej
Gælder for
- Ovne
- Komfurer
Løsning
1. Den ideelle temperatur for gæren at hæve er mellem 30°C og 40°C.
Ved lavere temperaturer tager det længere tid for gærdejen at hæve.
2. Hvis apparatet ikke er udstyret med et hæveprogram, fortsæt som følger:
- Indstil ovnen til 30-40°C med enhver form for varmeindstilling.
- Lad ovnen varme op i ca. 5 minutter, og sluk derefter ovnen.
- Sæt derefter skålen med gærdejen i ovnrummet. Da gærdejen skal have fugt for at hæve, dæk skålen til med f.eks. et fugtigt klæde.
- Luk ovndøren.
- Efter cirka 20 til 30 minutter skulle dejen have øget volumen og kan forarbejdes videre som beskrevet i opskriften.
Var denne artikel hjælpsom?
Relaterede artikler
- Rengøring af ovn før brug
- Hvorfor dannes der kondens eller fugt i ovn i eller i ovnlåge
- Hvordan indstiller jeg ur på ovnen
- Hvad betyder fugtig varmluft i min ovn
- Pyrolyse funktion virker ikke på ovn
- Ur blinker i display på ovn
- Ovn med stor drejeknap og display starter ikke
- Rust i ovn eller brun belægning
- Dampfunktion virker ikke på min ovn
- Blæser i min ovn kører ikke hele tiden når jeg bruger "Varm luft grill"